Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uzman Daveti Etkinliği

Okulumuzda “Dilimizin Zenginlikleri” Projesi kapsamında Ocak ayı “Uzman Daveti” etkinliğine masal anlatıcısı “Hatice ERDEM” davet edilmiştir.  Etkinlik sürecinde “Kara Nine ile Tilki” masalı çocuklarla paylaşılmıştır. Masala başlangıç tekerlemeleriyle başlanarak çocukların dikkati çekilmiş, çocukların zihin ve dil gelişimine destek olmak amaçlanmıştır.

Masal anlatıcısı anlatmış olduğu masalda, izinsiz kimsenin herhangi bir eşyasının alınmaması gerektiğine vurgu yaparak “İzin almak ve izin almamak” arasındaki farka dikkat çekmiştir. Masal bitiminde masal içinde sormuş olduğu soruların cevaplarını öğrencilerden isteyerek dinleme sürecine katkı sağlamıştır. Ayrıca masal ile ilgili çeşitli oyunlar oynanmış, çocukların masala olan ilgisi canlı tutulmuştur.

09-01-202409-01-2024